Verhuizen naar Zweden is een droom van veel mensen. Zweden is een populair emigratie land. Er zijn natuurlijk veel voordelen te noemen om te emigreren naar Zweden. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen waar je op moet letten.

De ongerepte natuur van Zweden

Mensen die naar Zweden willen verhuizen vinden Nederland vaak te klein. Vaak ga je als Nederlander voor de ruimte naar Zweden, want als je niet in het centrum van de hoofdstad Stockholm gaat wonen, dan komt dit wel goed. De uitgestrekte ongerepte natuur is adembenemend om naar te kijken. Dit in combinatie met het klimaat is het uithangbord van Zweden.

Waar moet je op letten bij het verhuizen naar Zweden?

Daarnaast zijn de woningprijzen in Zweden opmerkelijk laag te noemen in vergelijking met die in Nederland. Zo heb je al een groot huis met een grote tuin voor weinig geld. Er zijn in Nederland riante woningen die voor het vijfdubbele te koop staan. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de hoe groter de afstand van de stad is, hoe harder de prijs zal dalen. De aanschaf van de woning is dus relatief goedkoop. Je moet er dan wel rekening mee houden dat de voorzieningen niet in de buurt zijn. Zeker in vergelijking met Nederland, waar binnen enkele kilometers vaak wel een supermarkt te vinden is.  Waar je wel op moet letten is dat de meeste huizen van hout zijn gebouwd. Dit vergt na een aantal jaren onderhoud en daarom kan goedkoop dus een duurkoop zijn als er veel opgeknapt moet worden. Ook zullen de goedkope huizen zich buiten de stad en dus de voorzieningen bevinden. Zeker als je gaat emigreren naar Zweden en je wil bijvoorbeeld de kinderen naar school brengen, dan is 15 kilometer geen uitzondering.

Spring dus niet gelijk in het diepe als je gaat verhuizen naar Zweden, maar check de omgeving. Vraag daarnaast ervaring aan families die er al wonen. Dit kan bijvoorbeeld via een forum.