Laminaat of toch lamelparket? Welke vloer past het best bij ons?

Verbouwing of verhuizing? Vinyl vloer of toch lamelparket?

Zit u in een verbouwing of verhuizing dan gaan er veel dingen door uw hoofd heen zoals moet ik een vinyl vloer nemen of toch laminaat? Vinyl vloer of laminaat of moet ik toch voor een Lamelparket gaan? Via de blog wil ik u graag helpen om deze gedachte spinsel alvast uit uw hoofd te krijgen en de conclusie veel makkelijker maken voor u.

Lamelparket

Een lamel parket is een vloer dat uit verschillende lagen bestaat. De vloer bestaat namelijk uit 3 verschillende lagen, een toplaag, middel laag een een onderzijde. De onderzijde van de het lamelparket is vaak voorzien van contrafineer en wordt vaak geleverd tussen de 6 en 3 millimeter. De middelste laag is kan in verschillende soorten materialen denk hierbij aan MDF, triplex of stroken naaldhout. U kunt zelf de keuze maken welke middel laag u wilt hebben. De bovenste laag wordt ook wel de slijtage laag genoemd. De bovenste laag krijgt het meeste te verduren en kan volgens specialisten tot 3 keer geschuurd worden. De levensduur van een lamelparket is dus wel lang  en hieronder ziet u een foto van hoe een lamel parket eruit ziet.

De voordelen hiervan zijn,

– Makkelijk voor mensen die het zelf willen doen
– Je kunt het meenemen naar je volgende huis
– Zeer onderhoudsvriendelijk
– Deze vloer kun je zeer snel leggen

Vinyl vloer

Een vinyl vloer is een vloer dat wordt verlijmd op een vloer dat helemaal egaal is. De vinyl vloer bestaat uit kunststof dat weer zacht en soepel wordt gemaakt door een machine. Het voordeel van de vinyl vloer is dat het gemakkelijk verkrijgbaar is per meter of als u dat dit in tegels wilt hebben dan is dat ook mogelijk. De mogelijkheden van een vinyl vloer zijn echt verbazingwekkend. Er zijn veel combinatie’s mogelijk en je kunt zelf kiezen op welk dessin je het wilt drukken zodat je het helemaal naar eigen smaak kunt laten maken. Op elke vinyl vloer zit tevens ook nog een extra kraslaag zodat het kras- en slijtvastig is.

De voordelen hiervan zijn,

– Onderhoud is zeer gemakkelijk(stofzuigen/dweilen)
– Goedkoop
– Veel combinaties mogelijk
– Er komt zeer weinig geluid vanaf
– Zelf leggen kan maar moet u goed kunnen werken met een tapijt snijder.

Laminaat

In de laminaat vloeren zijn er heel veel soorten en klassen. Elke vloer kun je in verschillende kleuren krijgen en kun je zelf aanpassen in welke structuur je het wel hebben. De laminaat vloer bestaat net zoals de andere vloeren ook uit verschillende stroken. De laag bovenaan bestaat vaak wel uit kunststof met een houtprint erin. De andere laag kunt u kiezen tussen MDF of HDF. Ook heeft de laminaat vloer het voordeel dat er verschillende klik systemen zijn zodat elke vloer in u huis aangepast kan worden naar uw wensen. De dikte van het laminaat zit vaak tussen de 6 of 8 millimeter en is in vele verschillende merken verkrijgbaar.

De voordelen hiervan zijn,

– Zeer weinig onderhoud
– Wilt u vloerverwarming eronder dan is dat mogelijk met laminaat vloer
– Zeer makkelijk te leggen door verschillende kliksystemen
– Vaak goedkoper dan andere vloeren

Let op! laminaat vloer is niet bestand tegen vocht en zonder vloerverwarming voelt het altijd koud aan!

Vloerbedekking

Bent u niet van plan vloerverwarming aan te leggen en wilt u niet dat de vloer koud aanvoelt? Dan is vloerbedekking misschien een optie.