Een auto, trein of fietsvakantie is misschien leuk, of zelfs een wandelvakantie kan aangenaam zijn, maar al deze soorten vakanties hebben toch een heel klein nadeel. Je kunt niet écht zo ver reizen als met een ander vervoermiddel: het vliegtuig.

En waarom heeft een vliegvakantie nu een voordeel? Het zijn vaak grotere reizen, waar je langer op hebt gewacht of voor hebt gespaard. Het zijn reizen die je niet dagelijks maakt. Al kun je natuurlijk ook gewoon een vliegvakantie houden richting Spanje, Frankrijk of een ander Europees land, maar voor een echte vliegvakantie reis je waarschijnlijk liever wat verder.

Verre bestemmingen voor een vliegvakantie

Daarbij komt kijken dat de verdere bestemmingen, echt naar een ander werelddeel: Azië, Amerika of Afrika, daarvoor heb je toch echt het vliegtuig nodig. Maar stel het je eens voor: je wilt reizen naar een ander continent, misschien wel naar een ver land, dan is een goedkope vliegvakantie de ideale uitkomst. En wat voor vliegvakanties zou je dan kunnen maken en nog belangrijker; met welke bestemmingen?

Zo is het gaaf om bijvoorbeeld een verre vliegvakantie te maken naar Australië of Nieuw-Zeeland. Dit zijn allebei twee prachtige, mooie landen waar heel veel te zien en beleven valt. Beide steden van de twee landen zijn enorm groot en gaaf om te zien. Het voordeel is dan dat je er lekker snel bent als je met het vliegtuig gaat. Nu hebben we je alleen nog over verre vliegvakanties verteld. Als het nog zomer is en je wilt even snel op vakantie, dan zijn er ook verschillende last-minute vliegvakanties.

Last-minute

Vaak zijn deze last-minute vakanties erg goedkoop, waarom? Omdat er bijvoorbeeld een groep of een gezin van tevoren ineens heeft afgezegd. Dit is een voordeel voor jou, want dan zijn er op het laatste moment deze plekken vrij gekomen. Dan kun je bijvoorbeeld voor een spotgoedkope prijs naar Gran Canaria vliegen, dit eiland ligt in de Atlantische Oceaan en hoort bij Spanje.

Het is een prachtig eiland en misschien nog wel prachtiger als je er even op en neer naar toe kunt met het vliegtuig. Bijkomend voordeel: je hebt het op het laatste moment geboekt, dus extra leuk voor je én het is ook nog eens veel goedkoper dan gewoonlijk. Naast de bovengenoemde mogelijkheden voor een gave vliegvakantie zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor een vliegvakantie. Belangrijk is dat je je goed oriënteert en zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Een goede website daarvoor is bijvoorbeeld Vliegreizen.info. Een vliegvakantie kost meestal wel wat centjes, dus is het fijn als je zeker weet waar je naartoe wilt en daar uiteindelijk ook heen gaat.