Nog niet zo lang geleden was het aanschaffen van een splittopper een echte hype. Bijna iedereen had gehoor gekregen van het lekkere slapen op een goed bed en wilde ook een stabiele nachtrust. Een goede nachtrust gaat uiteraard gepaard met een stevig slaapmedium.

Sinds een aantal jaren zijn de voordelen boxspring duidelijk in kaart en kan de consument kiezen uit een breed scala aan mogelijkheden. Nu de normale innovatie gewoon door blijft stomen is een nieuw product aan de man gebracht, en dat is de elektrische boxspring. Door het technisch vernuftige systeem dat geïntegreerd zit in de splittopper is het mogelijk om vanuit liggende positie verstellingen aan te brengen. De elektriciteit wordt geleverd vanuit het reguliere stroomnet wat betekent dat de elektrische boxspring niet aangesloten dient te worden op krachtstroom. Voordelen van deze innovatieve methode zijn vooral te herkennen in de ouderenzorg en in de gehandicaptensector. Waar voorheen altijd een verpleger opgeroepen moest worden, kan de persoon met dit systeem zelf bepalen wat de stand van zijn of haar splittopper is.

Voordelen boxspring

Naast het stroom gestuurde principe van dit bed zijn er uiteraard nog meer voordelen te erkennen. Zo is de prijs van een splittopper de laatste jaren enorm gezakt, zijn er verschillende kleuren op de markt gebracht en kan gekozen worden uit meerdere materialen. Een elektrische boxspring bestaat namelijk al lang niet meer uit enkel wat metaal, textiel en veren. De consument heeft tal van mogelijkheden als het gaat om het maken van een keuze. De voordelen boxspring zijn te groot om op te sommen. Simpelweg de mogelijkheid tot zelfkeuze van de materialen is vooruitstrevend. Wie had ooit gedacht dat het mogelijk zou zijn om zelf een bed te ontwerpen, binnen de gestelde kaders van de fabrikant.  Wie de voordelen boxspring toch opgesomd wil nalezen kan terecht op de website van de vakbond voor beddenverkopers. Voor een algemene omschrijving wordt doorverwezen naar de productspecificaties zoals beschikbaar in de erkende winkels.