Koudschuim matrassen hebben in de afgelopen jaren erg aan populariteit gewonnen. Daar waar de pocketvering matras vroeger het meest verkochte matras was, lijkt het koudschuim matras deze positie over te nemen. Maar waardoor komt het dat deze koudschuim matrassen zo populair zijn? Aan de hand van de koudschuim matrassen van matrasfabriek.nl hebben we grootste voordelen van koudschuim matrassen opgesteld.

Grootste voordelen koudschuim matrassen

  • Koudschuim matrassen zijn erg duurzaam. Ze gaan (veel) langer mee dan matrassen gemaakt van polyether. Zo gaat een goed matras van koudschuim langer dan 10 jaar mee
  • Er vindt bij een Koudschuim matras vrijwel nooit kuilvorming plaats
  • Koudschuim matrassen hebben een goed en comfortabel ligcomfort
  • Koudschuim is gemakkelijk op maat te maken
  • De matrassen geven geen schimmelvorming waardoor ze goed te gebruiken zijn in bijvoorbeeld boot, caravan en camper.
  • Doordat koudschuim een open celstructuur heeft, ventileren deze matrassen goed en voelen ze niet te snel te warm aan. Daarnaast is de open celstructuur positief voor het opnemen van lichaamsvocht, u verliest per nacht namelijk veel vocht.

Nadelen van koudschuim matrassen

Een mogelijk nadeel van een koudschuim matras kan zijn dat deze iets duurder in de aanschaf is. Maar wanneer u dit afzet tegenover het comfort wat u ervoor terug krijgt en de levensduur van het matras, is het altijd een goede investering.

Tips bij het kopen van een kouschuim matras

Let altijd goed op de HR waarde van het koudschuim matras. Hoe hoger de HR waarde, hoe beter de kwaliteit van het koudschuim is. De HR waarde geeft de puntelasticiteit en de veerkracht van het koudschuim weer. Maar verwar dit niet met de hardheid/zachtheid van het matras, want daar heeft HR niets mee te maken. Koop NOOIT een koudschuim matras met een HR waarde onder de 50. Een matras van koudschuim HR 60 heeft een zeer goede ondersteuning en een goede veerkracht. Bij een koudschuim matras van bijvoorbeeld 45 is de veerkracht veel minder goed.

Meer weten over koudschuim matrassen?

Bent u toe aan een nieuw matras of wilt u alles weten over koudschuim matrassen? Dan bent u welkom op MatrasFabriek.nl, de grootste matrassen webwinkel van Nederland! Bij matrasfabriek.nl worden ALLE matrassen zelf geproduceerd, ín eigen fabriek. Zo bent u altijd verzekerd van de beste en Europese gecertificeerde grondstoffen. En doordat de matrassen door matrasfabriek zelf gemaakt worden, weten ze als de beste hoe een goed matras eruit moet zien. Daarom kunnen wij u matrasfabriek.nl ten zeerste aanraden. Maak gebruik van hun kennis en ervaring en vraag matrasfabriek.nl om persoonlijk matrasadvies. U bent er van harte welkom!