De aanleg van glasvezel komt steeds vaker voor bij huishoudens. Vergeleken met andere vormen, heeft glasvezel als voordeel dat databestanden snel en makkelijk getransporteerd kunnen worden. Data wordt met een veel hogere snelheid verspreid dan bijvoorbeeld via kabel of draadloos netwerk. Omdat het sturen van grote bestanden op deze manier in een korte periode kan gebeuren, kan men veel sneller werken.

Wat is glasvezel?

Er worden steeds meer glasvezelnetwerken aangelegd. Een andere naam voor glasvezel is fiber. Glasvezel is een dunne, maar sterke draad die van helder glas is gemaakt. Het is ongeveer even dik als menselijk haar. Licht kan over grote afstand worden verstuurd door het glas. Het bestaat eigenlijk uit twee soorten glas die in elkaar zijn versmolten. Grote hoeveelheden data kunnen snel worden getransporteerd door gebruik te maken van de lichtstralen.

Meer voordelen

Glasvezel

Glasvezel heeft ook als voordeel dat er geen verlies van snelheid of data kan optreden. Storingen zijn vrijwel onmogelijk bij dit supervezel. Glasvezelkabel is niet gevoelig voor blikseminslagen en corrosie. Daarom garandeert dit vezel een betere kwaliteit van beeld en geluid, vergeleken met andere vormen. Door de aanleg van dit snelle vezel zullen er ook andere mogelijkheden ontstaan, naast de bekende mogelijkheden op het gebied van telefonie en internet. Zo zal het extern opslaan van data na aanleg veel makkelijker gaan.

Aanleg

Bij het aanleggen van glasvezel legt men in de bodem eerst een beschermbuis. De glasvezelkabel wordt dan met behulp van een compressor en aandrijfmechanisme geblazen in de beschermbuis. Twé Gron is gespecialiseerd in deze manier van aanleg van glasvezel. Het bedrijf heeft de modernste machines en de nodige ervaring om dit werk goed te kunnen doen.

Vakkennis

Vakkennis en specialisme zijn heel belangrijk bij het aanleggen van dit vezel. Deze glaskabels zijn heel kwetsbaar. Omdat glasvezel dun is kan het snel breken. Dit werk moet dan ook zorgvuldig worden uitgevoerd. U kunt contact opnemen met Twé Gron voor meer informatie of om een offerte aan te vragen. Zij bieden u aanleg glasvezel van goede kwaliteit.