Kozijnen bepalen voor een respectievelijk deel het uiterlijk van uw huis. Niemand wilt natuurlijk verrotte kozijnen hebben of kozijnen die niet meer representatief zijn. Dit geeft een woning een erg slechte uitstraling en zeker als u in de toekomst het huis nog eens zou willen verkopen is dit niet goed voor de waarde. De meest voorkomende reden voor het kozijnen vervangen is dan ook om de uitstraling van uw woninig te vergroten. Hierna komt de isolatie, het onderhoud en het gebruiksgemak.

Isolatie van uw huidige kozijnen

De meeste woningen hebben houten kozijnen, houten kozijnen isoleren in de meeste gevallen in combinatie met het glas een stuk minder dan bijvoorbeeld de kunststof kozijnen van tegenwoordig. Deze kozijnen worden normaal gesproken al geleverd met de best isolerende soort (HR++) dubbel glas. Dit zorgt ervoor dat deze nieuwe kozijnen een stuk beter isoleren dan uw huidige situatie. Zelfs als u oude kunststof kozijnen heeft kunt u dus nog veel besparen!

Onderhoud van nieuwe kozijnen

Heeft u momenteel houten kozijnen? Dan kunt u met nieuwe kunststof – of aluminium kozijnen veel geld en tijd besparen. Aluminium kozijnen en kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm, dit bespaart u tijd, doordat u niet uw kozijnen hoeft te verven en niemand hoeft in te schakelen om uw kozijnen te verven en te onderhouden.  Hierbij kost het veel geld om iemand in te huren om te verven en zelfs als u de kozijnen jaarlijks zelf verft en onderhoud, kost dit u een aardig bedrag aan verf.

Gebruiksvriendelijkheid

Het laatste voordeel om uw kozijnen te vervangen is de gebruiksvriendelijkheid. Dit geldt natuurlijk alleen als uw huidige kozijnen, van hout zijn en/of niet meer goed functioneren. In dit geval zorgen nieuwe kozijnen  ervoor dat u weer kozijnen heeft die goed werken en weinig onderhoud behoeven.