Er komt veel kijken bij een verbouwing, onze aannemers in Drachten kunnen daarbij helpen.

Heeft u dat gevoel ook wel eens? Het huis is in vele opzichten naar wens en ook de plek wilt u liever niet verlaten. Toch zijn er soms nog wel wensen waar u huis nog niet aan voldoet. Door gezinsuitbreiding kan u huis misschien net te klein zijn geworden of u wilt nu toch eindelijk wel eens die grote, luxe badkamer waar u al jaren over droomt. Heeft u een eigen bedrijf en gaan de zaken zo goed dat u graag wat extra kantoor ruimte wilt? Dit is allemaal mogelijk door middel van een aanbouw, uitbouw of opbouw. De mannen van het Kramer’s Bouwbedrijf in Drachten kunnen u hierbij helpen. De mannen zorgen ervoor dat het nieuwe gedeelte goed past bij het huidige pand en dragen veel zorg voor de kwaliteit. Er komt veel kijken bij het willen verruimen van uw huis of kantoor.

Ten eerste moet u een afweging maken tussen een aanbouw, uitbouw en opbouw. Met een aanbouw blijven de originele buitenmuren geheel of grotendeels staan. Met een uitbouw wordt de gehele originele muur gesloopt en creëer je zo een ruimere gevoel wat betreft leefruimte. Een opbouw kan door middel van een nokverhoging of door een dakopbouw. Door de hoogte in te werken creëert u wel veel meer leefruimte, maar gaat dit niet ten koste van uw tuin.

Ten tweede moet u gaan kijken waar u een vergunning voor nodig heeft. U kunt hiervoor informatie opvragen bij de gemeente of bij het VROM. Gemiddeld duurt het 6 tot 12 weken tot een aanvraag is behandeld.

Ten derde moet u uw budget bepalen. Bij een verbouwing is het ook handig te bedenken of u nog lang in het huis blijft wonen. Blijft u niet meer zo lang in het huis wonen, dan moet u de afweging maken of het woongenot belangrijker is dan het uitblijven van een eventuele waardevermeerdering van uw huis.

Ten vierde moeten er bouwtekeningen komen. Deze tekeningen zijn nodig voor het aanvragen van de vergunning. Ook heeft de aannemer tekeningen nodig, deze tekeningen moeten over het algemeen ook meer technische details bevatten. De aannemer heeft namelijk al die informatie nodig bij het bepalen van de juiste verbouwing en ook om een offerte te kunnen opstellen. De bouwtekeningen kunt u opvragen bij uw gemeente.

Ten vijfde moet u dan met uw aannemer in gesprek gaan. Er moet een tekening gemaakt worden, de offerte moet opgesteld worden en afspraken moeten vastgelegd worden in een contract. Pas wanneer dan alles is besproken en alles duidelijk is, dan kan de bouw beginnen. En vanaf dat punt neemt de aannemer voor u het meeste werk uit handen. Hij regelt alle contacten met de vakmannen, u heeft dus maar één contactpersoon. Wel zo overzichtelijk.

Dus waarom nog langer wachten? Laat u wensen nu nog in vervulling gaan! Neem contact op met ons en zie wat er mogelijk is.