Chaletbouw, Hoe staat het tegenwoordig met deze prachtige huizen?

Een chaletbouw kennen we vroeger als een houten huis wat erg bekend was is oostenrijk en andere Alphen gebieden. Tot op heden zie je nog steeds mooie chalets als je aan het reizen bent door oostenrijk, zwitserland of tjechie. De chalet’s zien er prachtig uit en door de jaren heen is de techniek van deze bouw steeds specifieker en duurzamer geworden. Elke chalet heeft zijn voordelen en kunnen vaak helemaal door eigen stijl worden ingericht.

Chalet op een vakantiepark

Tegenwoordig zie je steeds meer vakantieparken in Nederland die gebruik maken van de chalets. De chalets worden makkelijk in elkaar gezet door de bedrijven en geven het park een zeer luxe uitstraling. De chalet op een vakantiepark worden ook steeds professionele en het gebruiksgemak van deze chalets verbeterd ook met de jaren. Vroeger zat er nog geen hele keuken in en waren er nog weinig met een douche of een flatscreen tv.

Een chaletbouw in je eigen tuin?

Een chalet in je eigen tuin is echt een 2e huis. Je hebt zoveel voordelen met een chalet omdat je hier een extra grote ruimte tot je beschikking hebt. Dit kan je natuurlijk gebruiken voor een feestje of spullen waar je even geen ruimte voor hebt. Maar waar kan je een chaletbouw kopen of laten maken? Ik ken wel een bedrijf dat bij mij een chalet heeft gemaakt en in mijn achtertuin staat. Het bedrijf heet Nedko en zit in Enschede. Het bedrijf heeft al tientallen chalets gebouwd en kan hem naar elke smaak maken. Wij zochten een chalet waar je extra ruimte in kwijt kon als je bijvoorbeeld nog wat spulletjes even niet nodig had. Het bedrijf heeft ons een ontwerp laten zien en we waren helemaal tevreden mee. Het huisje staat perfect in onze achtertuin en er zijn al genoeg  feestjes in geweest.