We lezen kranten en boeken vrijwel alleen nog maar online. Onze agenda is al een flink tijdje niet meer van papier. En uw adresboek, notities, documenten, contracten, facturen en foto’s zitten tegenwoordig allemaal in uw telefoon, laptop of tablet. Een boek drukken lijkt dan ook helemaal niet meer van deze tijd te zijn. Maar dat is het zeker wel!Boeken

Geliefde objecten wil je soms even vast kunnen houden

Maar hoe digitaal en ‘in the cloud’ ons leven inmiddels ook geworden is, die paar echt belangrijke en oh zo dierbare documenten willen we nog steeds echt bij ons hebben, kunnen vastpakken of aanraken. Denk dan bijvoorbeeld aan die schitterende foto’s aan de muur, in een mooie lijst. Van ouders, kinderen, geliefden of huisdieren. Maar ook aan die paar dierbare, intieme woorden voor of van uw grote liefde op een mooi kaartje.

Een boek kun je koesteren

Het fysiek willen ‘hebben’ geldt ook voor boeken. Uw lievelingsboek of het allereerste boek dat u ooit verslond, beide wilt u toch af en toe even in uw hand kunnen nemen? Er aan ruiken misschien wel. Want lijfelijk vasthouden betekent kostbare herinneringen ophalen. Even een moment voor uzelf. ‘Down memory lane’ met een glimlach op uw mond. Waar was u toen u het las, hoe oud was u? En wat lag er allemaal voor u in het verschiet waar u nog geen weet van had. Een gedrukt boek is zoveel waard!

Waardevolle woorden op papier in een mooie kaft

Misschien schrijft u zelf? Een roman, verhalen of gedichten? U kunt ook uw eigen boek laten drukken. Door de moderne technieken die gebruikt worden, is dat helemaal niet kostbaar meer. Al in de elfde eeuw zouden de eerste letters zijn gedrukt, in China. Anno 2014 wordt een boek digitaal gedrukt. Dat brengt met zich mee dat de kosten veel lager zijn, ook als de oplage maar klein is. Dus als u indrukwekkende of grappige schrijfsels heeft liggen, kunt u ze snel en makkelijk laten drukken.

De wondere wereld van het gedrukte woord is misschien kleiner geworden, maar zal altijd blijven bestaan.