Kinderen zijn er doorgaans gek op: een mooie placemat waar ze op kunnen eten. Maar ook volwassenen stlllen een mooie placemat bij het eten op prijs. Omdat placemats zo in trek zijn, zijn er talloze bedrijven die via het internet placemats maken en te koop aanbieden. Hoe dit in zijn werk gaat lees je in het volgende artikel.

Via een simpele zoekopdracht “placemat bestellen” op internet kom je direct uit bij bedrijven die via het web diensten aanbieden voor de productie van placemats. Custom placemats zijn niet alleen voor restaurants interessant. Placemats kunnen namelijk ook perfect gebruikt worden als promotiemiddel voor je bedrijf of evenement. Het mooie aan placemats is dat ze bijzonder fleurig en kleurrijk kunnen worden vormgegeven. Het is dus niet verbazingwekkend dat veel placemats die via het web worden aangeboden, kleurrijk zijn. Veelgebruikte kleuren blijven de PMS-kleuren, maar ook fullcolour placemats doen het goed onder consumenten. De meeste online drukkerijen zorgen er daarom voor dat ze deze kleuren aanbieden als optie.

Modellen

Heb je ooit wel eens nagedacht wat er komt kijken bij de productie van een placemat toen je in een restaurant zat te dineren? Waarschijnlijk niet, maar ook het produceren van placemats vraagt een aantal voorbereidende stappen. Het gewicht van placemats kan bijvoorbeeld erg variëren. Er zijn placemats die gedrukt worden op papier van 80 gram, oplopend tot papier van ongeveer 120 gram. Meestal kiest de consument voor een gewicht dat tussen de 2 uitersten ligt.Nadat je gekozen hebt voor het juiste gewicht komt de volgende stap, de afmetingen van je placemat. Net als bij veel andere producten die gedrukt of geprint worden zoals folders en flyers bestaat de keuze uit een aantal standaard formaten. De grootste placemats heeft een A3-formaat. Deze heeft een lengte van 297 millimeter en een breedte van 420 millimeter. Het papier is van zeer goed van kwaliteit, houtvrij en wordt offset aangeboden.

De meeste placemats die ook door veel drukkerijen worden aangeboden zijn placemats die gemaakt zijn van wit en gerecycled wit. Deze hebben vaak een luxe structuur en wegen vrijwel altijd 120 gram.

Bestellen

Ben je geïnteresseerd, dan hoef je alleen een bestand met een design te uploaden naar de server van een online drukkerij. De placemats drukkerij gaat er vervolgens mee aan de slag en vraagt jou naar een aantal details. Zodra je hier antwoord op hebt gegeven, gaat de drukkerij aan de slag. Binnen enkele weken krijg je de placemats opgestuurd op je eigen thuisadres.