Het komt veel voor dat een koerier last krijgt van zijn of haar rug doordat klanten veel te zware spullen bestellen. Door het digitale tijdperk is er tegenwoordig van alles mogelijk.

Mensen kunnen een wasmachine met een gerust hart op internet bestellen en laten deze door een koerier aan hun deur afleveren. Naast wasmachines gaat het ook vaak om drogers, afwasmachines en andere zware voorwerpen. De koerier heeft in zijn auto een steekwagentje liggen om deze producten te kunnen verplaatsen, maar moet vaak toch nog een aardige belasting op zijn rug uitoefenen. Op het moment dat het witgoed vanuit de vrachtwagen op het steekwagentje wordt getild is een paar sterke handen zeer gewenst. De koerier zal in alle gevallen proberen om het voorwerp zelf op te tillen en dat gaat vaak ten koste van zijn rug. Het zou dus fantastisch zijn als mensen die op internet een bestelling plaatsen wat meer zouden mee leven met het leed van een koerier. Een hele grote winst kan al behaald worden als de mensen tijdens het uitladen van zware voorwerpen een handje zouden helpen. Op die manier wordt de belasting van de rug al met 50% verminderd. Het spreekwoord luidt namelijk niet voor niets: “Vele handen maken licht werk”.

Biedt een koerier eens een kop koffie aan

Naast de hierboven beschreven tip om een koerier te helpen wordt het ook altijd enorm gewaardeerd als men een kop koffie aanbiedt. Tijdens een lange dag werken is er niets beter dan het drinken van een heerlijk warme kop koffie of thee. Iedere koerier krijgt op de thuisbasis uiteraard wel een kop koffie, maar doordat hij of zij de hele dag op de weg zit hebben ze geen gelegenheid om later nog koffie te drinken. U kunt een koerier dus al heel gelukkig maken met maar een klein gebaar. Neem dan naast het drankje ook nog een koekje mee, en u hebt het helemaal gemaakt bij de man. Iedereen vindt het namelijk prettig om normaal behandeld te worden. En op die manier helpen we elkaar naar een prettige werksfeer.