Printpapier in de vorm van plastic?

Printpapier in de vorm van plastic, je had het 10 jaar geleden nog niet geloofd. Tegenwoordig is dat al heel anders. Vanaf april 2014 zullen 3D-printers voor een relatief betaalbaar bedrag te koop zijn. Voor een bedrag van 350 euro kunt u de zogeheten Bucanneer al bestellen. Deze wordt uitgerust met cloudsoftware die eenvoudig te bedienen is.

Het bedrijf die dit voor elkaar weet te krijgen is Pirate 3 D, een bedrijf uit Singapore. Verwacht wordt dat er eind december 2013 de eerste 500 exemplaren geproduceerd worden, en dat er in april 2014 de eerste exemplaren ook daadwerkelijk verkocht kunnen worden.

Kapitaal verkrijgen

Om de productie van de 3D-printer te kunnen realiseren, had het bedrijf ongeveer 75.000 dollar nodig. Via Kickstarter werd dit bedrag in minder dan 10 minuten binnengehaald. Inmiddels is er al meer dan 500.000 dollar opgehaald.

Design

Het design van the Buccanneer is bedacht door 3 studenten uit Singapore. Qua design heeft het veel weg van de producten van Apple. De printer kan gekoppeld worden aan zowel computers als IOS- of Android- apparatuur. Ook is het uitgerust met een wifi-signaal. Met behulp van de software die er bij geleverd wordt, kunnen zowel eigen creaties als objecten die de shop van Pirate 3 D gemaakt hebben, uitgeprint worden.

Verzending van de printer

Zoals elk product heeft ook deze 3d- printer nadelen. De verzendkosten van cartridges kosten ongeveer 9 euro per stuk, en hier kan rond de 300 gram mee geprint worden. Ook de verzendkosten van de printer liggen erg hoog. Het gewicht is namelijk rond de 10 kilo. Kosten lopen hierdoor al snel op richting de 100 euro. 3D- printen is dus mooi voor in de toekomst, maar op dit moment liggen de kosten nog erg hoog voor een particulier.