Duurzaam bouwen is tegenwoordig niet meer weg te denken maar welke subsidies zijn er allemaal? 

Duurzaam bouwen willen mensen tegenwoordig steeds meer. De huizenmarkt staat onder druk en mensen die nou een huis gaan bouwen willen hem natuurlijk zo duurzaam mogelijk bouwen om verdere kosten in de toekomst te voorkomen. Je kunt dus op verschillende manieren het huis gaan bouwen maar er zijn ook subsidies te verkrijgen op het duurzaam bouwen. Niet iedereen weet welke subsidies allemaal mogelijk zijn en daarom wil ik u graag vertellen welke subsidies er allemaal op duurzaam bouwen zit.

Advies bureau

Als u echt een huis zo duurzaam mogelijk wil bouwen is er natuurlijk altijd advies nodig van een gecertificeerd advies bureau die u alle ins en outs geeft over de nieuwste techniek en mogelijkheden. De overheid wil duurzaam bouwen natuurlijk bevorderen en daarvoor heeft de overheid ook subsidie regelingen op advies bureau’s.

Warmte

Als je graag duurzaam wilt wonen is een oplossing van warmte ook een heel goed punt want er verschillen nog wel veel dingen qua warmte. Subsidie op deze maatregelingen vind je alleen op warmtepompen  HR ketels en Zonneboilers. Op de rest van de warmte houders of makers zitten geen subsidie regeling.

Isolatie

Voor veel mensen is het wel bekend dat je elk nieuw huis moet isoleren om zo een warmte houden huis te hebben. Veel mensen weten niet dat op de isolatie ook nog subsidie zit omdat de overheid graag wil hebben dat je duurzaam aan het bouwen bent. Isolatie materiaal is er natuurlijk in heel veel verschillende vormen en uitvoeringen. Laat je dan goed adviseren welk isolatie materiaal nou goed voor u is. Het advies wat u hierop krijg door een adviseur is ook weer opgebouwd in subsidies zodat u zo veel mogelijk goede informatie krijgt en verstandig kunt gaan bouwen. Door de crisis is het btw tarief verlaagd naar 6% en hierdoor hoeft u minder voor isolatie te betalen dan als vroeger.

Dubbel glas

Door dubbel glas te gebruiken in je huis ben je goed aan het duurzaam bouwen omdat deze niet alleen het geluid tegen houdt maar de warmte blijft hierdoor ook een stuk langer binnen. Als de warmte dus langer binnen blijft hoeft de kachel minder hard te werken en verbruikt het ook een stuk minder. Advies kosten zijn ook bij dubbel glas te verkrijgen met een subsidie regeling. Wilt u nou echt subsidie ontvangen voor dit glas dan moet u kiezen voor het glas HR ++ glas want dit is de enigste die geld voor subsidie.

Faciliteren

Voor bedrijven die bezig zijn met het faciliteren van vastgoed is er professionele ondersteuning bij facility management.

Advies nodig?

Er zijn voor duurzaam bouwen nog veel meer subsidies beschikbaar en die kan het bedrijf hodes bouwsysteem u perfect uitleggen waar u subisdies op kan krijgen. Hodes bouwsystemen is een bedrijf dat jaren lang ervaring heeft in het vak “duurzaam bouwen” en wil u graag verder helpen op dit gebied. Het bedrijf doet niet alleen aan duurzaam bouwen maar werkt ook aan projecten zoals frisse scholen, prefab bouw of systeembouw. Alles is te regelen bij dit prachtige bedrijf.