Bent u op zoek naar een kwalitatief goede hakselaar voor het oprapen en hakselen van gras of maïs? Of heeft u een hakselaar nodig om een grote hoeveelheid hout of tuinafval te versnipperen? Deze landbouwmachine ruimt alles op en laat de boel netjes achter. U vindt een rijk assortiment hakselaars in de online shop van Agritrader.

Een krachtige hakselaar maakt uw landbouwklussen tot kinderspel

Een goede hakselaar zorgt ervoor dat het maaien en versnipperen van gewassen als gras, luzerne en maïs kinderspel wordt. Agritrader heeft verschillende soorten tweedehands hakselaars in de etalage. Uitstekend van kwaliteit, interessant van prijs. Er zijn zowel zelfrijdende als voortgetrokken modellen beschikbaar. Bepaalde typen hakselaars kunnen worden uitgebreid met accessoires om specifieke taken te kunnen uitvoeren en ze geschikt te maken voor het maaien en versnipperen van verschillende soorten gewassen. Afhankelijk van het soort gewas dat versneden moet worden, werken hakselaars met een wals of messen.

Een hakselaar levert topprestaties met een hoge productiviteit

Met de aanschaf van een hakselaar krijgt u een betrouwbare, krachtige en veelzijdige landbouwmachine die het hele seizoen onverstoord zijn werk doet. Deze werktuigen leveren topprestaties met een hoge productiviteit. De hakselaar transporteert het gemaaide of versneden gewas via een pijp – en bij maïs een hakseltrommel – direct in een containerbak achter een tractor. De breedte van de invoerbak kan bij meerdere typen hakselaar worden afgestemd op het gewas. De snelheid van hakselen wordt bepaald door het aantal maaischijven. De grootste maïshakselaar kan dankzij een brede bek maar liefst veertien rijen maïs tegelijk hakselen.

Speciale hakselaars om hout en tuinafval te versnipperen

Er zijn speciale hakselaars om grote hoeveelheiden hout en tuinafval te versnipperen. Deze verkleinmachines met messenschijf of messenwals versnipperen en verwerken de houtstammen of het snoeiafval. Er zijn verschillende typen hakselaars die gebruikt worden om hout te versnipperen: elektrische versnipperaars, hakselaars met een verbrandingsmotor en door een externe bron (bijvoorbeeld een tractor) aangedreven versnipperaars. Het vermogen is afhankelijk van de soort aandrijving. De hakselaars met verbrandingsmotor of aangedreven door een tractor kunnen hele boomstammen klein krijgen. Om te werken met een hakselaar moeten veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen. Het dragen van een veiligheidsbril, helm, schoenen en oorbeschermers wordt aanbevolen.