Terwijl het voor de leerlingen een hoogtepunt is, zorgt het schoolkamp bij de schooldirectie elk jaar weer voor veel hoofdbrekens. Waar de kinderen een paar leuke dagen willen,vindt de leiding dat de groepsaccommodatie goedkoop moet zijn. Kampeerboerderij Ommen biedt hiervoor het perfecte onderkomen.

Dat een groepsaccommodatie goedkoop kan zijn zal niemand verbazen. Het enige is dat niemand die weinig wil betalen in wil leveren op het gebied van comfort. Bij Kampeerboerderij Ommen is hiervoor de perfecte combinatie gevonden: het bewijs dat een groepsaccommodatie goedkoop kan zijn.

Voor de kinderen die op schoolkamp gaan is het waarschijnlijk heel vanzelfsprekend: de school huurt een groepsaccommodatie en de kinderen gaan op de fiets of worden door hun ouders gebracht. Omdat alleen het huren van een groepsaccommodatie goedkoop niet voldoende is, is er voor een schoolkamp ook nog veel eten en drinken nodig. Daardoor vallen de kosten voor een schoolkamp over het algemeen hoog uit, ondanks dat veel begeleiders die mee gaan vrijwilligers zijn. Kampeerboerderij Ommen maakt het daarentegen wel mogelijk om een goedkoop kamp te organiseren.

Schoolkamp

Een schoolkamp waar alle kinderen van dromen

Welke leeftijd de bezoekers van Kampeerboerderij Ommen ook hebben, voor iedereen is er genoeg te beleven. Want zijn er jonge kinderen die graag een groot veld willen hebben om met zijn allen onder begeleiding spelletjes te doen, dan biedt de groepsaccommodatie goedkoop daar alle mogelijkheid toe. Bovendien is de omgeving van de accommodatie erg overzichtelijk, zodat de leiding zich geen zorgen hoeft te maken dat ze niet alle kinderen in de gaten kunnen houden.

Voor iets oudere kinderen zijn er slaapzalen waar gezellig gekletst, geroddeld en geslapen kan worden. Want dat is tijdens een kamp toch altijd het spannendst. Voor de begeleiding is er in de naastgelegen zalen voldoende ruimte om privé te kunnen slapen en tegelijkertijd een oogje in het zeil te houden.

Wie ’s morgens met een grote groep wil ontbijten heeft bij Kampeerboerderij Ommen ook alles wat hij of zij zoekt. De keuken is namelijk groot genoeg om alle boodschappen voor de hele groep in op te slaan, terwijl de woonkamer met lange tafels voldoende ruimte biedt om met zijn allen gezellig te eten.

Zo blijkt maar dat het huren van een geschikte locatie voor een kamp niet duur hoeft te zijn, terwijl de accommodatie wel van alle gemakken is voorzien.