Wie in de huidige tijd een nieuw huis, een kantoorpand of een scholenbouw wil bouwen, weet dat het moeilijk is om de financiering rond te krijgen. Dit komt omdat kredietverstrekkers zoals banken steeds strengere eisen stellen aan de mogelijkheden tot het verkrijgen van een hypotheek. Met prefab bouw en systeembouw kunt u misschien onder deze problemen uitkomen.

systeembouw

Bij prefab bouw en systeembouw wordt namelijk gebruik gemaakt van een veel goedkopere en snellere manier om nieuw onroerend goed uit de grond te stampen. Deze methode wordt binnen de scholenbouw bijvoorbeeld al veel gebruikt omdat dit de schoolbesturen erg flexibel maakt, zonder dat er grote financiële risico’s worden gelopen.

De naam prefab bouw zegt eigenlijk al waarom deze bouwmethode zoveel goedkoper en sneller is dan reguliere bouw. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van geprefabriceerde materialen die als een soort bouwpakket in elkaar passen. Denk maar eens aan die scholenbouw die binnen een paar maand een compleet schoolgebouw voor honderden leerlingen neerzette.

Eerder werd bij deze manier van systeembouw vaak gedacht aan goedkope en tijdelijk bebouwing. Tegenwoordig klopt alleen het eerste nog, omdat de materialen waarmee gewerkt wordt veel luxer en duurzamer geworden zijn. Eigenlijk is prefab bouw daarmee aan de buitenkant niet meer van reguliere bouw te onderscheiden, zoals dat vooral bij scholenbouw nog wel het geval was.

Systeembouw en een lagere hypotheek

Nu snapt u vast wel waarom prefab bouw ervoor kan zorgen dat u toch een nieuw huis of bedrijfspand kunt laten bouwen. U heeft namelijk een veel lagere hypotheek nodig omdat de totale kosten voor het bouwproject veel lager zullen zijn dat bij normale bouw. Daarom wordt er binnen de scholenbouw al vaak voor deze methodes gekozen.

En of u nou een grote villa, een kleinere chalet of slechts een schuurtje wilt laten bouwen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook kunnen al uw persoonlijke wensen in de praktijk gebracht worden en zal het comfort niveau van uw nieuwe bouw uitzonderlijk hoog zijn. Kies dus voor deze vernieuwende manier van bouwen en gun uzelf nieuwbouw in plaats van een kleiner onderkomen vanwege problemen rondom de hoogte van uw hypotheek.