Systeembouw? Wat is het en waarom wordt het veel gebruikt?

Systeembouw is een prachtige manier van innovativiteit en snelheid. De snelheid van het bouwen komt omdat het huis uit verschillende bouwpakketten bestaat. Je kunt het dus eigenlijk zien als vroeger toen je nog met lego zat te spelen en je ook een briefje voor je kreeg en je het bouwwerk ging bouwen. Met systeembouw is dit ook zo want je krijgt onderdelen van een huis die je dan op dezelfde manier moet bouwen. Elk bouwstuk heeft weer een connectie met het andere bouwstuk en via deze manier kun je dus zeer gemakkelijk en snel bouwen. Het bouwen van een systeembouw is ook zeer flexibel omdat je aanpassingen in de bouw zeer snel kunt verrichten zonder dat er heel veel problemen komen zoals een draag muur of stukken die er niet uit mogen. Bij een systeembouw is dit allemaal mogelijk en heb je dus de kans om je eigen fantasie te laten gaan en er een prachtig systeembouw huis neer te zetten. Systeembouw wordt ook wel eens prefab bouw genoemd omdat je het materiaal vaak al voor de tijd wordt gemaakt en daarvoor staat de pre ook.

Waarom wordt dit veel gebruikt

Het systeembouw wordt vaak gebruikt bij kleinere ruimtes en voor mensen die bijvoorbeeld voor een jaar een huis/kantoor nodig hebben op bouwplaats. Wanneer je het personeel per direct op de bouwplaats hebt kan je ook snel en direct handelen plus dat ze goed kunnen zien of alles volgens planning loopt. Een systeembouw wordt ook veel gebruikt in landen zoals Amerika en canada omdat in dit land de bouwwerken en de kilometers van huis en werk vaak nog wel er veel zijn. De conclusie die ze dan vaak trekken is dat ze dan een systeembouw huis op de plek zetten en dat ze in het weekend thuis komen.

Systeembouw lijkt makkelijk kan ik dat zelf?

Systeembouw lijkt natuurlijk heel gemakkelijk omdat het eigenlijk een bouwpakket is en als je dat volgens het papier volgt heb je het huis er zo staan. Het moeilijkste aan systeembouw is dat je heel correct en strak moet plannen. Alles moet eigenlijk precies op elkaar aansluiten want anders zijn er mensen al op de bouw en moeten ze wachten op de persoon die nog niet klaar is. Deze planning vraagt zeer veel ervaring omdat je anders zeer veel tijd gaat verliezen. Als je tijd verliest verlies je ook geld en geld is in de crisis tijd wel nodig. Hodes bouwbedrijf is een bouwbedrijf dat in de loop der jaren al heel veel ervaring heeft opgedaan en weet hoe je exact een systeembouw kunt plannen.