De aandoening van kahler staat tevens bekend onder de benaming multipel myeloom. Deze aandoening vindt zijn oorsprong plaats in de beenmerg, vooral in de plasmacellen. Apart de plasmacellen zijn in de beenmerg tevens meerdere cellen die op het einde in onze bloed terechtkomen. De plasma cellen hebben een doel om afweerstoffen te maken als bescherming tegen infecties en virussen. Het zijn niks anders dan proteïnen. Deze aandoening treft vooral personen met oude leeftijd aan. Nochtans het is niet uitgesloten voor de jongeren. Een gevorderde stadia van de aandoening zal ervoor zorgen dat de beenderen waar de cellen bevinden tevens nogal geteisterd worden.

Klachten van de multipel myeloom

De klachten van de aandoening kunnen zich op vele manieren uiten. Er bestaan al een paar voornaamst voorkomende klachten . Je kan heel vermoeid raken. Je kan tevens bloedarmoede hebben. De mens zal weinig weerstand bieden tegen allerlei infecties. De botten zullen soms pijn veroorzaken. Je kan bovendien botbreuken krijgen. Uiteindelijk kan de gehalte van kalk in de bloed zich verhogen.

Diagnose van de Aandoening Kahler

Er zijn een paar manieren om de diagnose van de ziekte vaststellen. Aan de hand van röntgenfoto’s zal men veel meer gegevens hebben van de botten. De bloed zal accuraat getest worden. Aan de hand van urine kan men tevens een paar conclusies kunnen trekken. Uiteindelijk kan er tevens een biopsie van de beenmerg gedaan worden. Er kunnen eveneens een paar scans toegepast worden bijvoorbeeld mri.

Behandeling van de Aandoening Kahler

Om de aandoening van Multipel myeloom te behandelen zijn er een reeks methoden. Echter er is nog steeds geen definitieve genezing voor deze aandoening. De symptomen

zullen wel verminderen in de loop van tijd. Aan de hand van de voorkomende symptomen
en de leeftijd van de persoon zal er een geschikte behandelingsmethode toegepast worden. De aandoening zal tevens per mens verschillen. Het is hierbij belangrijk om een concrete diagnose te hebben.

Op de jongeren kan de behandelingsmethode wat extremer zijn dan op personen met oude leeftijd. Aan de hand van chemo en menging van juiste middelen bestaat er een therapiekuur. In enkele gevallen zal men tevens voor stamceltransplantatie gaan. Eens de gekozen behandeling klaar is, kan er een dan nog een uitgebreid analyse gedaan worden om het uitwerking van de behandeling van de Multipel myeloom te zien. Je zal tevens medicaties toegediend krijgen. Het is raadzaam om de dokter te raadplegen als er is sprake van besproken klachten. De behandeling van de Multipel myeloom moet zo vluchtig gebeuren om weinig moeilijkheden in de toekomst te hebben. Meer info op infoziekten.nl