Het kan zijn dat u van uw partner een mooie boormachine heeft gekregen. Of dat u al enkele jaren geleden zo’n apparaat heeft aangeschaft maar deze nog niet vaak gebruikt heeft. Laat u zich dan eerst eens goed adviseren over de te gebruiken boren bij het juiste materiaal. Want dit is namelijk niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.  In onze webshop, waar u allerlei borensets en bitsets vindt, kunt u zich goed laten adviseren. Bij ieder product staat namelijk een precieze beschrijving van de inhoud en een aanwijzing waar de hulpstukken het beste bij te gebruiken zijn.

Het maakt nogal een verschil of u in hout wilt gaan boren of in metaal. Misschien wilt u echter wel beton bewerken, of een ander materiaal. Voor al deze ondergronden hebben we speciale borensets in ons arrangement. Het is namelijk van belang met de juiste bitsets aan de slag te gaan om te voorkomen dat deze binnen de kortste keren kapot gaan. Dat ligt dan overigens niet aan de kwaliteit van de SDS+ Boren, maar van uw keuze. Alle accessoires, zelfs de nieuwste SDS+ boren, moeten volgen het boekje worden gebruikt. Doet u dat niet, dan loopt u het risico snel weer nieuwe te moeten kopen.

Een brede selectie borensets tegen een scherpe prijs

Nu zult u misschien denken ‘wat kan er gebeuren als ik niet de juiste SDS+ boren gebruik’? Nou, dat is heel simpel. Iedere keer als u hout, steef of een ander materiaal bewerkt zorgt dit voor veel wrijving tegen de boor. Dat zorgt vervolgens weer voor veel warmte. Nou is het zo dat een boor bestand is tegen een maximumtemperatuur.

Deze is bij alle bitsets anders. Komen de boren of bitjes echter boven deze temperatuur dan loopt u het risico dat ze breken of vervormen. Het behoeft geen uitleg dat dit niet de bedoeling is. Daarom is het altijd van belang om in onze webshop te zoeken naar de juiste producten. En bij twijfel kunt u ons natuurlijk ook altijd telefonisch bereiken. Zo wordt bestellen wel heel eenvoudig.