Een zaagtafel is een tafel waar je mee kunt zagen maar waarvoor is het allemaal geschikt en wat kun je er mee?zaagtafel

Een ander woord voor zaagtafel is tafelcirkelzaag. Een zaagtafel is bedoeld om makkelijk en veilig te zagen. Een zaagtafel is niet alleen geschikt voor korte stukken maar ook voor zeer lange rechte sneden. Doordat je er heel veel lengtes mee af kunt snijden is het heel geschikt voor ieder plaatmateriaal. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende zaagtafels te verkrijgen omdat elke zaagtafel is gemaakt voor een ander doel. Het assortiment zaagtafels is dus zeer groot en deze hebben allemaal een andere afmeting. De kleinere modellen zijn natuurlijk eenvoudig te gebruiken op een eigen werkbank en de grote kun je gewoon op de grond zetten. Voordat je een zaagtafel gaat aanschaffen moet je er wel op verdacht zijn dat je goed kijkt naar de maximale zaagdiepte en het vermogen van de zaagtafel. Als je dit precies weet dan moet je vervolgens kijken naar de afmeting van de tafel. Dit is belangrijk omdat het werk wat je wilt gaan doen wel ondersteund moeten zijn.

Accessoires

Als je dus een zaagtafel hebt dan moet je natuurlijk ook de juiste accessoires voor deze zaagtafel hebben. De accessoires die je nodig hebt om je tafel goed te kunnen gebruiken is bijvoorbeeld een zaagblad. Zonder een zaagblad kun je natuurlijk niet zagen en heeft de machine geen functie. De zaagbladen voor een zaagtafel zijn er in verschillende versies zodat je jet juiste zaagblad kunt gebruiken voor verschillende materialen. Als je aan het zagen bent komen er natuurlijk heel veel verschillende stofdeeltjes vrij en deze stofdeeltjes zijn slecht om in te ademen. Een goede accessoire is een stofzuiger die het stof automatisch op zuigt. Een mond- en neuskap is ook een goede optie.

Eigen veiligheid

Voor je eigen veiligheid zou ik je aanbevelen om geen handschoenen te dragen, oorkappen op te doen en het dragen van een veiligheidsbril. Als je dit doet dan is het mogelijk om veilig te werken en verkleint het risico op ongelukken.

Zaagtafel aanschaffen

Een zaagtafel koop je natuurlijk niet zomaar en je wilt er natuurlijk niet te veel voor betalen. Vergelijk dus goed de prijzen, voordat je overgaat tot aankoop.