Een arbeidsrecht advocaat uit Emmen heeft een wel heel bijzondere keuze gemaakt. De 34 jarige man besloot zijn kantoor te sluiten en voor een andere beroep te gaan studeren. De keuze van deze arbeidsrecht advocaat heeft veel media aandacht gekregen omdat het in deze tijden niet makkelijk is om een dergelijke keuze te maken. Als alternatief koos de man voor het erfrecht. In eerste instantie is het begrijpelijk dat men denkt: “Dat is toch vrijwel het zelfde?”.

Het erfrecht blijkt dus helemaal niet hetzelfde te zijn en er is zelfs een totaal andere studie voor nodig. Wie wel eens te maken heeft gehad met het consumentenrecht kent de vreemde kronkels van de Nederlandse wetgeving. Zo kent het consumentenrecht geen mogelijkheid tot escapes en is deze totaal dichtgetimmerd. Uiteraard hoort dit ook zo te zijn bij het erfrecht, maar dat is tot op de dag van vandaag dus nog niet zo. Toen de moeder van de voormalig arbeidsrecht advocaat plotseling kwam te overleiden was voor hem de keus gemaakt. Hij deed in eerste instantie een beroep op het consumentenrecht omdat zijn moeder een supermarkt runde. Echter kreeg hij geen enkele reactie van de man, waarop hij besloot zich te verdiepen in dit onderwerp.  Als arbeidsrecht advocaat had de man een zeer goed inkomen. Nu hij zich gaat verdiepen in het erfrecht zal hij daarvan een groot deel moeten inleveren. Zelf geeft hij aan niet gebaat te zijn bij geld, aangezien zijn moeder hem een vermogen heeft nagelaten. Kwam er voor hem geen oplossing uit het consumentenrecht, te meer heeft hij zijn voordeel uit andere mogelijkheden gehaald.

Het erfrecht biedt een mooie toekomst

Inmiddels is de man al bezig met het tweede jaar van zijn studie erfrecht en zijn cijfers zijn opzienbarend hoog. De ene tien na de andere wordt op zijn cv bijgeschreven. Nog nooit eerder hebben we zo’n goede en gedreven student gezien, aldus de studieloopbaanbegeleider. Het consumentenrecht heeft hem dermate in de weg gezeten dat hij koste wat kost een andere uitkomst wil zoeken. Hij moet en zal zijn zin krijgen, dat is vanaf het begin al wel duidelijk.