Het zal een droom zijn voor veel Nederlanders: een wereldreis maken van misschien wel een jaar lang. Toch komt het er bij de meeste mensen nooit van. De financiën spelen daar vaak een doorslaggevende rol in. Eigenlijk best jammer, want geld zou nooit de reden mogen zijn om een droom niet na te jagen. Gelukkig is het in enkele gevallen ook niet nodig, want een tijdelijke huurovereenkomst kan voorkomen dat u maandenlang de hypotheek betaalt zonder dat u van het huis geniet.

Als u lang op reis wilt heeft u wellicht een arbeidsrecht advocaat nodig om er met uw werkgever uit te komen. En wellicht komt u in aanraking met het ondernemingsrecht als u voor uzelf werkt. Toch zijn dit niet de enige redenen om bij ons te komen als u meer van de wereld wilt zien. Niet dat we een reisbureau zijn, maar we kunnen het reizen voor u wel een stuk aantrekkelijker maken.

We hopen namelijk dat we het u, zonder dat u met het ondernemingsrecht of een arbeidsrecht advocaat in aanraking komt, op financieel gebied een stukje makkelijker kunnen maken. Heeft u er namelijk al eens aan gedacht om uw woning te verhuren als u op reis bent? Dan kan een ander voor het grootste gedeelte de hypotheeklasten aan u overmaken, terwijl u veel van de wereld ziet.

Het voordeel van een tijdelijke huurovereenkomst

Aan zo’n constructie komt natuurlijk geen arbeidsrecht advocaat of ondernemingsrecht aan te pas. Toch is het nodig om een jurist in te schakelen om er zeker van te zijn dat u weer in uw eigen huis kunt wonen op het moment dat u weer terug in Nederland bent. Hij of zij kan namelijk in de overeenkomst zetten wanneer hij afloopt. Daarmee krijgt u dus nooit te maken met de leegstandswet.

Wij hopen dat we de kans op het maken van een wereldreis hiermee een stukje groter kunnen maken. Op financieel vlak is er in ieder geval een belangrijke horde genomen. Wilt u advies over het verhuren van uw woning? Neem dan contact op met onze specialisten of kijk eerst eens op onze website.