Bij sommige rechtsgebieden als erfrecht is het simpel: we weten zeker dat we daar vroeg of laat mee te maken krijgen. Overlijden hoort namelijk bij het leven. Bij andere takken van het recht, zoals het faillissementsrecht, ligt dit anders. Dat komt alleen in beeld als een persoon of bedrijf de financiële plichten niet meer kan nakomen. Niemand hoopt daar ooit mee in aanraking te komen, maar als dat toch gebeurt is het prettig om te weten dat je vakkundig wordt bijgestaan.

faillissementsrecht

Net zoals bij een arbeidsrecht advocaat kan een specialist op het gebied van het erfrecht een cliënt alles vertellen over zijn of haar rechten en plichten bij het afwikkelen van een erfenis. Op die manier neemt de raadsheer alle vragen die een cliënt over het erfrecht heeft weg. Bij een zakelijk geschil doet een arbeidsrecht advocaat hetzelfde.

Bij het faillissementsrecht ligt dit anders. Daar kan een raadsman worden geraadpleegd door verschillende partijen. Bijvoorbeeld door de persoon die persoonlijk of zakelijk failliet dreigt te worden verklaard. Deze wil dan alles weten over wat hem of haar te wachten staat. Loopt hij het risico dat hij zijn huis kwijtraakt? Wat gebeurt er met zijn personeel? En hoe zit het met het geld op zijn persoonlijke spaarrekening?

Faillissementsrecht is er ook voor de schuldeisers

Net zoals een vraag aan een arbeidsrecht advocaat kan het faillissementsrecht ook worden geraadpleegd door een schuldeiser. Als iemand geld of andere zaken tegoed heeft van een privé-persoon of een bedrijf dan wil hij of zij zoveel mogelijk van deze eis ingewilligd zien worden, net zoals iemand die volgens het erfrecht recht heeft op een erfenis deze wil opeisen.

Tot slot is het ook belangrijk dat er advocaten zijn die, naast het erfrecht, verstand hebben van arbeidsverhoudingen en relaties tussen werkgevers en werknemers. Zo’n arbeidsrecht advocaat kan bijvoorbeeld inschatten of een ontslag terecht is, of een werkgever zijn verplichtingen nakomt en wanneer een arbeidscontract rechtsgeldig is.

In Enschede zit een advocatenkantoor dat al deze specialisaties onder één dak heeft. Dus of u nou met een erfenis geconfronteerd wordt, vragen heeft over de relatie tot uw werkgever of een arbeidsrecht advocaat nodig heeft, u bent in Enschede altijd aan het juiste adres.