Kraaienpootjes zijn voor veel mensen een bekend probleem. Verschijnen er kleine rimpeltjes bij de zijkant van uw ogen? Dit zijn kraaienpootjes, de algemeen gebruikte term voor dit soort oogrimpels. Kraaienpootjes ontstaan door natuurlijke veroudering van de huid of het overmatig samentrekken van de ogen en oogspieren, welke bovendien actiever worden na het 30e levensjaar.

De huid bevat elastine, dat ervoor zorgt dat uw huid er strak en elastisch uitziet en haar vorm behoudt. Een slechte levensstijl, zoals overmatig roken en drinken en een teveel aan zonlicht, kan naast ouderdom ook bijdragen aan de afname van elastine in de huid. Uw huid springt niet meer terug zoals deze vroeger wel deed en vormt als het ware een soort ‘littekenweefsel’ rondom de ogen, die eruit zien als lijntjes.

Behandeling van kraaienpootjes

Tegenwoordig wil iedereen er fris en jong uitzien, want hierdoor voelen veel mensen zich beter over zichzelf. Wanneer dit voor u niet geldt en u heeft bijvoorbeeld last van kraaienpootjes, dan kan dit uw zelfvertrouwen ernstig schaden. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig goede behandelingen beschikbaar, die u eenvoudig van dit probleem en uw onzekerheid af kunnen helpen. Kraaienpootjes zijn op verschillende manieren te behandelen, waardoor er altijd wel een geschikte behandeling voor u te vinden is.

Opties voor de behandelingen van kraaienpootjes

Welke behandeling past het beste bij uw probleemgebieden en hoe maakt u deze keuze? Zo heeft u de keuze tussen een botox behandeling of het gebruik van fillers. Ook een combinatie van deze behandelingen kan een goede optie voor u zijn. Bespreek met uw behandelend specialist wat de beste optie voor u is.