Lage rugpijn is een vreselijke pijn maar hoe komt dit en hoe kan je het verhelpen?

Lage rugpijn zijn klachten die tijdelijk aanhouden en daarna ook direct verdwijnen. Onderzoek heeft ook nog eens aangetoond dat klachten van lage rugpijn verholpen zijn binnen 6 weken. Je bent natuurlijk van de lage rugpijn af als je het goed advies met bewegingen krijgt want anders kan je de pijn alleen maar versterken. Door goed advies en goede “verantwoorde” bewegingen te maken kun je de spieren trainen en versterken. Bij verkeerd advies kan het zo zijn dat je na een tijdje de klachten terugkomen en zich nog eens versterken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en dit kan al helemaal niet goed zijn voor je rug.

Verschillende lage rug pijn combinaties

Lage rugpijn: De pijn wordt veroorzaakt door verschillende symptomen in je rug. Deze pijn straalt de pijn uit naar je been,voet of zelfs naar je heup.
Kleine lage rugpijn: Deze pijn komt het meest voor en is afkomstig door je spieren, gewrichten of je banden. Deze pijn is vaak nog afhankelijk van hoeveel beweging je maakt en of je veel activiteiten doet met je rug.
7 dagen pijn: Deze lage rugpijn is vaak aanwezig bij mensen die bijvoorbeeld een verhuizing hebben meegemaakt of dat er veel moest getild worden bij het werk. Dan hebben vaak mensen last van 7 dagen rugpijn.

Wat kan ik doen aan mijn lage rugpijn?

– Veel mensen die last hebben van hun rug gaan vaak lang in bed liggen of een hele dag heel weinig doen. Dit is namelijk niet goed voor je rug omdat het hierdoor veel minder in beweging komt en het alleen nog maar erger wordt. Je moet dit goed navragen bij uw fysiotherapeut. Doe je dit dan nog? lig niet langer dan 3 dagen dan op uw bed of bank om zo ergere schade te voorkomen

– Zoals bovenstaande regel ook al zegt zorg dat je een beetje in beweging blijft. Deze bewegingen zorgen ervoor dat jij en jou rug nog een goede doorbloeding krijgen waardoor je niet snel stijf of zelf immobiel word

– Heeft u nou heel erg last van een lage rugpijn zorg ervoor dat je niet voorover gaat buigen omdat dit de situatie alleen maar verergerd. Wilt u nou wel wat pakken ga dan met een holle rug naar beneden en ga zo diep mogelijk door je knieen en heupen

– Probeer zo veel mogelijk een stoel te vermijden omdat je hierdoor in een verkeerde vorm gaat zitten die de rug niet graag accepteert. Als u dan toch moet zitten gebruik dan de lubale rol(handdoek) die u rug ondersteund.

– Heeft u nou eigenlijk rust nodig of voelt u dat u rust nodig heeft ga dan lekker op de grond liggen dit verlaagd de druk op uw wervels waardoor u er een stuk minder van voelt.

– 1 ding wat u zeker niet mag doen zijn dingen oprapen die boven de 10 kilo zijn omdat je hiervoor je hele lichaam nodig hebt om het gewicht te kunnen tillen.

– Als u in bad of bed gaat liggen vermijd dan zoveel mogelijk de kans van rechtop zitten omdat dit zeer slecht is voor de rug in die situatie

– Niezen? Ga dan zo snel mogelijk staan en buig iets achterover waardoor u de klap kunt opvangen die eraan komt.

– Laatste tip: Ga niet zomaar aan het werk en beslis dit samen met uw fysiotherapeut. U doet u zelf alleen maar meer pijn aan als u te vroeg gaat of niet luistert naar de specialisten.

Bekende fysiotherapeut?

De bekendste fysiotherapeut die ik ken is fysius. Deze fysiotherapeut heeft al jaren lang ervaring op het gebied van lage rugpijn en zorgt ervoor dat u snel weer aan het werk kan en geen last meer heeft van de lage rugpijn.