Manuele therapie wat is dit nou precies? Wie kunnen mij hiermee helpen? En hoe gaan ze te werk?

Manuele therapie is een therapie die alleen door fysiotherapeuten mogen worden uitgevoerd omdat het risico op schade aan andere spieren groot is als je niet weet wat je doet. Een fysiotherapeut heeft speciaal moeten leren om de manuele therapie toe te passen en dat kan je natuurlijk niet zomaar even doen. Voor dat je dus deze therapie laat doen door iemand moet je wel zeker van je zaak zijn dat diegene ook precies weet wat die doet.

Wat is nou manuele therapie?

Manuele therapie is een therapie die ingezet word als er een directe handeling uitgevoerd moet worden op de gewrichten in ons lichaam. Doordat je precies op de goede plek de bewegingen maakt gaan de pijnen bij de gewrichten weg omdat de gewricht weer op de juiste positie zit. Centraal gezien is deze techniek er op gebaseerd dat je verbetering moet krijgen van je gewrichtsbewegingen.

Voor welke klachten is dit geschikt?

– Hoofd/nek: Last van nekpijn of hoofdpijn waardoor u slecht kunt bewegen vanuit de wervelkolom
– Schouder/nek: Als u hier last van heeft met dan veel straling gericht op je armen
– Hoge/lage rug: Combinatie van rib/benen/borstpijn (lage rugklachten)
– Duizelig: Bent je vaak duizelig
– Kaak/nek: Bij veel kaak of nekklachten
– Heup: Als u veel klachten hebt met uw heup
– Baby: Een baby die ontzettend veel aan het huilen is

Mijn klacht zit hierboven tussen maar heb ik dan direct manuele therapie nodig?

Als u last hebt van de bovenstaande klachten dan wil dat nog niet direct zeggen dat manuele therapie de techniek is om van uw klacht af te komen. Dit moet pas echt blijken bij de eerste afspraak. Hier gaan ze goed bekijken hoe uw houding is en screenen ze precies wat ze moeten weten om tot een totaal plaatje te komen van uw klacht.

Screenen hoe gaat dat?

Het screenen van de patiënt gaat door middel van een vragenlijst waar verschillende vragen worden gesteld over jouw klacht. Als je deze klachten lijst hebt ingevoerd gaat de fysiotherapeut goed bekijken wat je allemaal hebt verteld en gaat hierna kijken of deze antwoorden kloppen. Wanneer het screenen klaar is gaan ze een conclusie trekken of manuele therapie nodig is of niet.

Hulp nodig?

Wilt u nou graag geholpen worden door middel van manuele therapie dan kan fysiotherapie fysius u hierbij goed helpen. Deze fysio heeft namelijk alleen maar gespecialiseerden mensen aangenomen en is regionaal bekend bij veel bekende steden. Ga een keer langs voor een gesprek en wellicht kunnen zei u wel van de klacht af helpen.