Rugpijn is een veelvoorkomende klacht bij mensen. De rugpijn ontstaat doormiddel van samenkomende factoren. De 3 factoren zijn lichamelijke-, werk- en sportieve factoren. Het lichamelijke gedeelte zit hem vaak in de bouw van uw eigen lichaam. Hebt u veel lichaamsvet of een forse lichaamsbouw dan zou dit een effect kunnen hebben op uw rugpijn omdat u hierdoor verkeerd loopt en meer naar voren loopt waardoor u rug onnodige werkzaamheden moet verrichten. Bij het werk factoren speelt het tillen, zitten of bijvoorbeeld een onverwachte beweging mee. Als je niet volgens de goede manier tilt krijg je op latere leeftijd last van uw rug. Bij de sportieve factoren hoort het goed rekken en voor de tijd goed warmlopen ook bij een goede rug. Als u direct met een koude rug en zonder u spier warm te laten worden gaat sporten dan ziet u lichaam dit als een onverwachte beweging en zal het proces van pijn in uw rug alleen maar versnellen.

Wat kun tegen rugpijn doen?

Ten eerste op het lichamelijke gedeelte is dat uw lichaam niet teveel overgewicht heeft omdat dit vaak het meest storende proces is in uw lichaam omdat hierdoor uw rug constant onder spanning staat door het overgewicht. Bij de werk factoren is als u moet tillen dat u uw rug recht houdt en dat je als je begint met tillen je vanuit de benen gaat tillen. Als u vanuit de benen gaat tillen let erop dat u hierbij niet van richting veranderd. De schouders moeten boven de heupen zitten zodat u uw rug recht houdt en zo goed tilt. Heeft u op dit moment al last van uw rug? lees dan de onderstaande punten waarop u moet letten zodat u het snelste van uw rugpijn af bent.

1. Neem eerst 4 of 6 weken rust doormiddel van rustig op de bank te liggen of in bed te gaan liggen. Wissel deze verschillende activiteiten af zodat uw rug op verschillende manieren rust krijgt en zich goed kan herstellen.
2. Het verbeteren van uw conditie is ook een hulpmiddel om van uw rugpijn af te komen door middel van bijvoorbeeld kleine afstanden fietsen of lopen.
3. Heeft u een kantoorbaan of zit u veel op een stoel wissel dan regemaltig van positie zodat uw rug niet constant dezelfde houding aan houdt.
4. Punt 4 de allerbelangrijkste, luister naar uw lichaam signalen. Doet u rug pijn als je tilt of verkeerd zit ga dan even rust nemen omdat er een overbelasting is in uw lichaam en in deze 4 tot 6 weken kunt u goed voelen wanneer het teveel wordt.

Hieronder ziet u nog een filmpje over goed tillen,

Hebt u na deze tips nog steeds rugpijn? Ga dan opzoek naar een specialist die deze rugpijn met speciale handelingen en oefeningen kan verhelpen. Een specialist die ik ken is fysius, ik heb hier goede ervaring mee en heeft mij deze tips ook extra meegegeven om nieuwe opkomende rugpijn te voorkomen.