Wie een tijdje Spirulina algen heeft ingenomen, weet wat deze bijzondere blauwgroene alg voor je gezondheid kan doen. Spirulina heeft namelijk een van meest natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen op aarde. Dit alg zorgt er voor dat de je lichaam maar liefst meer dan vijftig belangrijke stoffen ontvangt.

Wat doet het voor je?

Mensen die dagelijks Spirulina innemen, zijn er zeker van dat een aantal lichaamsprocessen merkbaar gaan verbeteren. Het menselijk lichaam kan met behulp van deze alg afvalstoffen uitscheiden langs de normale weg. Daarnaast helpt spirulina bij het herstel van je lichaam na ziekte of bij het (langdurig) consumeren van ongezonde voeding. Als extra kan dit voedingssupplement ook worden ingenomen om de (sport) prestaties merkbaar te verbeteren. Veel professionele sporters in de wereld maken dankbaar gebruik van Spirulina alg.

De plantaardige naam van deze alg is Spirulina en dat is beslist geen merknaam. De naam Spirulina bestaat reeds drie en half miljard jaar en is dus enorm oud. De naam was al ingeburgerd bij de oude Azteken en natuurvolken in Afrika. Spirulina groeit in een tropisch klimaat op aarde en dan met name in het water. Chi Spirulina, wordt geteeld in een schone omgeving in Zuid-India. Hier is de temperatuur in alle jaargetijden uitstekend voor het verbouwen van spirulina.

De meeste spirulina alg wordt gekweekt in speciaal daarvoor aangelegde tanks in delen van Noord-Amerika en Azie en wordt gebruikt voor commerciële doeleinden. Wetenschappers onderzoeken reeds sinds de jaren zestig naar de voordelen van spirulina voor de gezondheid. Op dit moment zijn er al meer dan maar liefst honderdduizend wetenschappelijke artikelen naar buiten gebracht. In deze publicaties zijn enorm veel bijzondere voordelen voor de gezondheid van spirulina vastgelegd.

Beschikbaarheid

Spirulina alg kan worden gezien als één van de meest sterke, voedzame en tevens geconcentreerde biologische voedingsmiddel dat in de wereld verkrijgbaar is. Dit algje bevat maar liefst vijftig waardevolle voedingstoffen waarover ik in de voorgaande tekst sprak, bevatten onder meer vitamine A, B, D en E. Daarnaast bevat het mineralen zoals calsium, ijzer, magnesium en zink en tevens veel onverzadigde vetzuren, carotenoïden, xanthophyllen, phycocyanine, chlorofyl, enzymen en de zogeheten essentiële aminozuren. Deze laatste aminozuren zij verantwoordelijk voor de productie van eiwitten binnen het menselijk lichaam.

De conclusie van het bovenstaande artikel is dat er weinig voedingsstoffen zo compleet en uniek zijn opgebouwd als spirulina alg. Daarnaast is de alg direct aanwezig voor opname door het lichaam. De zogeheten biobeschikbaarheid is dus uniek te noemen en zorgt voor een voortreffelijke opname van de nuttige stoffen. Spirulina bestaat maar liefst uit zestig procent complete en zeer hoogwaardige eiwitten die biologisch gezien compleet zijn. Dit houdt in dat alle acht, voor het lichaam essentiële aminozuren, in de alg aanwezig zijn. En dat ook nog in de juiste verhoudingen. Spirulina ondersteund bij het verbeteren en het functioneren van het lichamelijke immuunsysteem en is daardoor een zeer sterke energie brenger. Spirulina mag met recht “Superfood”worden genoemd.