De tandartspraktijk Royal Dental bestaat al een hele tijd. Eerder onder een andere naam. De tandarts is uitgegroeid tot een kwalitatief hoogstaande praktijk met diverse specialisten op het gebied van moderne tandheelkunde. Dit soort dingen komen terug in het gebruik van apparatuur en de scholing van de medewerkers. De constante ontwikkelingen in gebitreiniging, mondhigiene, implanten en desinfeteren van het gebid daagt ons team uit altijd op op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in de tandheelkunde branche. Deze ontwikkelingen paren zich met technologische ontwikkelingen. Zo is er onlangs een studie geweest naar wortelkanaalbehandelingen. Hierin kwam naar boven dat de wortelkanalen lang niet altijd goed worden schoongemaakt. Op dit moment wordt er vaak met een spuit en een kleine naald het kanaal schoongespoten. Uit onderzoek blijkt dat een fibrerend klein naaltje al veel effectiever schoonmaakt. Bij een bepaalde frequentie is er het beste resultaat. De kans op een heronsteking van het kanaal is bij de meeste behandelingen bijna 40%. Dat is enorm hoog. We houden daarom deze ontwikkelingen goed in de gaten. Niet alleen de frequentie is een ontwikkeling die bijdraagt aan het beter reinigen  Doormiddel van bubbels inplaats van enkel water, knallen de bubbeltjes het vuil eruit. Klinkt simpel, is het niet. Jarenlang onderzoek heeft deze techniek verder doen ontwikkelingen. Op dit moment wordt bekeken in hoeveel andere producten/behandelingen we dit kunnen toepassen. Wij zijn mede dankzij dit een groeiende tandartspraktijk Capelle aan den IJssel.

Het onderzoek is onder andere gedaan door Bram Verhaagen, Post Doc. Universiteit Twente. Lees het artikel over UltraSoon.

Qoute:

Bram Verhaagen voerde zijn onderzoek uit in de vakgroep Physics of Fluids van het onderzoeksinstituut MIRA van de Universiteit Twente. Hij werd hierbij begeleid door dr. Michel Versluis en prof. dr. Detlef Lohse, beiden van de Universiteit Twente, en door dr. Luc van der Sluis en collega’s van het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Het onderzoek is financieel mede mogelijk gemaakt door Technologiestichting STW.

Het pand van Royal Dental is onlangs nog totaal vernieuwd. Wij passen altijd de nieuwste apparaten toe en integeren deze in onze praktijk wanneer hier voldoende studies aan ten grondslag liggen. Wij durven hier wel in voorop te lopen en dat brengt ons op een uniek punt. Dit geeft ons het onderscheidende vermogen waar een moderne tandartspraktijk naar op zoek is.

Een overzicht van de toppunten van Royal Dental  Tandartspraktijk Capelle aan den IJssel:

  • Wij werken enkel met gekwalificeerde en ervaren tandartsen en specialisten;
  • Alle onze behandelingen worden gedaan door tandartsen, tandartsspecialisten en mondhygiënisten;
  • Gebruiken wij altijd de nieuwste technieken;
  • Willen wij vooruitlopen in het integreren van nieuwe technieken die behandelingen beter en prettiger maken;
  • wordt alle sterilisatie- en desinfecteerprocessen getest en gedocumenteerd op goed functioneren,  zodat u steeds overtuigd kunt zijn van die 100% steriliteit;

Royal Dental heeft een partnership met het Zilveren Kruis om preventie te stimuleren. Deze adviseren ons in het begeleiden van onze patienten zodat de kans op beschadigingen en ziekten zoveel mogelijk worden voorkomen. Wij streven dus naar preventie en een full service tandartspraktijk te zijn die voor de meest uitlopende behandelingen in een oplossing kan bieden.

 

Tandartspraktijk Capelle aan den IJssel

Tandartspraktijk Capelle aan den IJssel