Vermijd eten laat in de avond

Geen eten meer laat in de avond. Ongezond eten pakken komt vaak laat in de avond voor. Het is aan te raden om door de dag heen meer binnen te krijgen. Zodoende is er weinig honger laat in de avond.

Nuttig meerdere maaltijden maar kleinere porties

Gebruik kleinere porties maar eet meerdere maaltijden. Het is perfect het eten voor de dag te delen in 6 porties. Dit doet men met drie flinke maaltijden en drie tussendoortjes. De periode zonder eten tussen de grote porties is dan minder moeilijk vol te houden.

Mis nooit een ontbijt

Ontbijten is de beste maaltijd van de dag. Het ontbijt heeft een positief effect op de stofwisseling. Je begint de dag uitstekend met het ontbijt. Snacks in de ochtend wordt er ook mee voorkomen. Je begint de dag goed met een ontbijt. Brood met een ei en water is bijvoorbeeld een volwaardig ontbijt. Het is aan te raden om een ontbijt te selecteren dat je genoeg energie levert voor de rest van de dag. Als je een ontbijt selecteert ga dan voor voeding met eiwitten en koolhydraten.

Krachttraining kan het verschil maken

Aan de gang gaan met krachttraining is altijd goed. Het lichaam verbrandt meer calorieën als je meer spiermassa hebt. Afvallen wordt daardoor versneld. De stofwisseling wordt er ook door verhoogd.

Wandelen als makkelijke oefening

Je kunt elke dag wandelen om te beginnen. Door elke dag te wandelen maak je een aanzienlijk verschil in het energieverbruik. Een uur wandelen dagelijks maakt een aanzienlijk verschil. Een goede start om vet te verliezen is wandelen.