Verantwoord afvallen: Tegenwoordig vindt je honderden manieren om af te vallen, helaas zijn ze niet allemaal even veilig. Bepaalde voedingsstoffen als eiwitten heb je gewoon nodig en kun je absoluut niet missen. Een manier om af te vallen EN toch aan die essentiële voedingsstoffen te komen is door het drinken en eten van eiwitshakes of eiwitrepen.

Waarom eiwitshakes en eiwitrepen?

Eiwitten zijn een aaneenschakeling van aminozuren, in totaal zijn er 20 verschillende. Deze aminozuren maakt het lichaam zo veel mogelijk zelf, maar er zijn er 8 die het lichaam niet kan aanmaken. Deze 8 aminozuren krijgt u dus binnen door eiwitten te eten en zoals de naam al aangeeft zitten er veel eiwitten in de shakes en repen.

Eiwitten hebben ook nog andere functies in het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde hormonen, enzymen en transportmoleculen die natrium en andere ionen de cel in of uit pompen. Elke cel heeft een miniatuur skelet dat helemaal is opgebouwd uit eiwitten. Dit skelet verzorgt het transport in de cel, maar geeft ook de stevigheid.

Door de shakes en repen te nemen, zorg je er dus voor dat je lichaam binnen krijgt wat het nodig heeft.

Het lichaam heeft toch nog meer nodig dan eiwitten?

Met alleen de repen en shakes bent u er nog niet, het is namelijk ook de bedoeling dat u een warme maaltijd eet. Deze maaltijd moet dan voldoende groenten hebben en niet teveel calorieën. Zo krijgt u ook de broodnodige vitaminen binnen.

Wat zegt wetenschappelijk onderzoek over het gebruik van eiwitrepen en shakes?

Het gebruik van eiwitshakes binnen een eiwitdieet pakket om af te vallen, werkt vele malen beter dan het afvallen door alleen te letten op de calorieën. Behalve dat het beter werkt, blijft u ook beter op gewicht na het afvallen met de shakes en repen.

Eiwitshakes en eiwitrepen zijn een verantwoorde manier om veel af te vallen in een korte tijd.