Binnen een bedrijf dat werkt met logistiek is innovatie vaak een belangrijk punt. Er komen namelijk steeds meer technische mogelijkheden op de markt die de logistiek binnen het bedrijf kunnen versnellen zoals een rollenbaan. Dit bekent niet alleen minder arbeidsuren, maar ook een vermindering van kostbare energie.

Voordelen van een rollenbaan

De rollenbaan is een efficiënt en modulair systeem voor automatiserings- en logistieke oplossingen. De rollenbaan is voorzien van verschillende profielen. Zij zijn voorzien van sleuven en eenvoudige zijgeleiding. De zijkant is daarnaast voorzien van een aluminium afdekprofiel. Dit maakt het mogelijk om voorzieningen, zoals elektronische of pneumatische voorzieningen netjes weg te werken. De ERA kent drie typen, namelijk: De zwaartekraht rollenbaan, de ERA band aangedreven rollenbaan en de era Slave rollenbaan.
Ook is het mogelijk om een eigen rollenbaan / transportsysteem compleet samen te stellen. De technische tekeningen van de rollenbanen kunen namelijk worden gedownload in verschillende extensies. Zo kunnen ze zelf in een het eigen tekenprogramma worden ingelezen. Hiermee worden engineerskosten bespaard.

Denk na over de mogelijke besparing in uw bedrijf

In veel verschillende branches worden de rollenbanen al gebruikt. Denk aan de voedingsmiddelenindustrie, de zuivelindustrie, de automotive industrie en de tabaksindustrie. Het levert dus een degelijk een besparing op.
Met rollenbanen kunnen kratten, kisten en dozen worden vervoerd. De zwaarte van deze goederen is van belang voor het soort rollenbaan. Ook heeft dit invloed op de levensduur.
Bekijk nu of het ook voor uw bedrijf een besparing kan opleveren.
De rollenbaan componenten zijn vervangbaar en uitneembaar. Mocht er dus een defect optreden dan is dit zo verholpen. Op deze manier loopt u als bedrijf geen vertraging op.