Er zijn veel mensen die een nette voortuin willen, houden van groen, maar er niet te veel in willen werken. Voor deze mensen is de onderhoudsvriendelijke voortuin uitgevonden. Een onderhoudsvriendelijke voortuin hoeft niet alleen te bestaan uit tegels. Er kunnen best een aantal planten in staan, maar kies bewust.

Kiezels, tegels en groen

Wil je heel de voortuin onder de schop doen, dan raden we je aan om een professional in te huren. Hij heeft kennis van zaken, weet wat mogelijk is en werkt als het goed is netjes en waterpas. Als je voor een onderhoudsvriendelijke voortuin gaat, bedenk dan eerst welke stijl je aanspreekt. Hou je van modern en strak dan passen donkere, grote tegels hier perfect bij. Vind je een voortuin vol met alleen maar tegels een beetje saai, dan kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om een ‘bak’ in het midden te laten maken met stapelblokken. In deze bak of bakken kun je bijvoorbeeld een leuke boom stoppen of grassen. Bamboe vind ik persoonlijk ook erg mooi kleuren bij donkere tegels, maar let erop dat je niet het soort pakt dat enorm hard groeit in de zomer en regelmatig geknipt moet worden. Dat is niet goed voor een onderhoudsvriendelijke voortuin! Er is namelijk ook laagblijvende en langzaam groeiende bamboe. Hou je ook van bijvoorbeeld donkere kiezels, dan kun je enkele stroken openlaten tussen de tegels en deze vullen met kiezels. Dit geeft een mooi, chique effect. Let er wel op dat je er een worteldoek onder doet, anders kan er onkruid tussen gaan groeien en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Kunstplanten

Heb je helemaal geen zin om ooit nog een stap in de voortuin te zetten, dan zijn kunstplanten wellicht iets voor jou. Tegenwoordig kun je degelijke, kwalitatieve kunstplanten bijna niet meer van echt onderscheiden. Op www.kunstbloem.nl is een groot assortiment aan kwalitatieve kunstplanten waar je ook prima je voortuin mee kunt decoreren.