Sfeer in je tuin, wie wil dat niet? Dit kan op verschillende manieren: strak vorm gegeven, intieme hoekjes met een weelderige plantengroei of een functionele zonnige tuin met schaduwrijke plekken. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, een pergola past in iedere tuin. Wie wil er niet onder de druiventrossen zitten? Of genieten van het uitzicht op een prachtige blauwe regen? Een pergola kan van verschillende materialen worden gemaakt, dus de uitstraling van de pergola kan worden aangepast aan de stijl van jouw tuin. Maak dus sfeer in je tuin met een pergola.

Verschillende stijlen

De tuin is tegenwoordig niet meer alleen functioneel, maar eigenlijk een verlengstuk van je leefomgeving. Zo zal iemand met een modern interieur meestal eerder kiezen voor een tuin waar niets aan het toeval is overgelaten. Een strakke vormgeving en vaak voert de kleur grijs hier de boventoon. Een metalen pergola past hier uitstekend bij, maar ook de hardhouten pergola slaat hier geen gek figuur. In beide gevallen kan een klimroos, een blauwe regen of een druif hier het plaatje af maken. De pergola met de prachtige bloemen geeft net even wat extra kleur aan de tuin en voorziet ook nog in een schaduwplek.

Snelle klimmers

Eigenlijk maakt het niet uit in welke stijl jouw tuin is, een pergola staat overal leuk. Op de constructie van latten op hoge palen kunnen verschillende soorten planten groeien. Meestal zijn het klimmers die snel meters maken. Een druif kan bijvoorbeeld wel twaalf meter lang worden. Het maakt de pergola extra bijzonder als er bloemen of vruchten aan hangen, bijvoorbeeld een pergola waar de kiwi’s in de zon hangen te rijpen.

Een stevige constructie

Besef wel, dat een flink gegroeide plant ook een aardig gewicht met zich meebrengt. Een goede constructie bij de bouw van de pergola is dan ook belangrijk. Neem stevige staanders en liggers en voorzie de pergola van schoren die de pergola stevigheid geven. Plaats tot slot de ruiters op de liggers om de planten op de pergola extra ondersteuning te geven. Op deze manier kun je lang genieten van je prachtige pergola. Meer informatie? Klik dan hier.