Huizenbezitters blijven een investering in sierbestrating de moeite waard vinden. Dat is gebleken uit een onderzoek naar sierbestrating in heel Nederland. Onder het onderzoeksteam was ook een stukadoor. Er werd bewust gekozen voor de aanwezigheid van een stukadoor omdat het ruimtelijk inzicht van deze mensen enorm veel groter is dan anderen.

Waarom mensen ondanks de financiële crisis blijven investeren in stoeptegels en stenen werd niet duidelijk. Wel is een feit dat sierbestrating de waarde van een huis enorm opkrikt. Een goed verzorgde tuin draagt bij aan waardestijging van het huis. Onder diezelfde categorie valt het werk van de stukadoor. Een huis dat van binnen netjes betegeld is heeft een aanzienlijke prijsstijging dan andere huizen. Het inschakelen van een stukadoor is dus zeer zeker niet onverdienstelijk. Veelal wordt geprobeerd om zelf sierbestrating aan te leggen. Helaas is dit voor de makelaar direct zichtbaar. Een professional weet de bestrating dusdanig neer te leggen dat er geen losse eindjes zijn. Naden zijn niet of nauwelijks zichtbaar en ronde lijnen blijven mooi door vloeien. Hetzelfde geldt voor het werk van de stukadoor. Wie zelf voor stukadoor wil spelen, kan de handdoek beter direct in de ring gooien. Een makelaar ziet direct dat de voegen niet netjes af zijn gewerkt en zal hier dus niet intrappen.

Het romantische aspect van sierbestrating

Wie wel eens in Frankrijk op vakantie is geweest zal kunnen beamen dat sierbestrating een soort romantiek uitstraalt  Met de mooie golvende, ronde vormen kan een emotie worden weergegeven. Het is een hele kunst om een emotionele boodschap dusdanig over te brengen dat zelfs de meest eenvoudige bezoeker hem snapt. De boodschap moet duidelijk zijn voor zowel een hartchirurg als voor een stukadoor. Om dat te bewerkstelligen moet de tegellegger van goede aard zijn. Veel stratenmakers gaan dan ook naar Frankrijk om inspiratie op te doen. Met de kennis die ze daar opdoen kunnen ze in Nederland vervolgens grote omzetten behalen. Een vakspecialist mag immers rustig een hoog uurtarief vragen. Daar is niks mis mee en daar kijkt niemand van op.