In de tuin bij onze woning, kunnen we genieten van het stukje natuur waarin wij de vier jaargetijden, lente, zomer, herfst en winter kunnen zien, met alle prachtige facetten van de vier jaargetijden. De tuin rondom onze woning is om in te leven en de laatste jaren is er een rage waarin wij onze tuin inrichten meer en meer als tweede woonkamer en keuken. Er zijn ontelbare mogelijkheden voor het inrichten van de tuin. Fabrikanten spelen hier slim op in door allerlei soorten tuinmeubelen te produceren. Er zijn op dit moment regelmatig tuinprogramma’s die op TV verschijnen, zoals bijvoorbeeld eigen huis en tuin en Robs grote tuinverbouwing. Het inrichten of herinrichten van de tuin rondom uw woning kan al met een laag budget. Heeft u een hoog budget dan is er ook keuze te over. In dit artikel vind u een aantal ideeën en tips om de tuin in te richten:

De tuin inrichten met tuin ornamenten

De tuin inrichten met tuinornamenten. Een goede optie om uw tuin te verfraaien is met behulp van tuin ornamenten of tuinbeelden of met antieke bouwmaterialen. Tuinornamenten of in het Duits Gartenfiguren Stein, zijn er in veel verschillende vormen en maten en in allerlei verschillende prijsklassen, van goedkoop tot de duurdere ornamenten. Ze zijn te vinden in historische tuinornamenten, antieke ornamenten, beeldornamenten of in de moderne hedendaagse tuinornamenten. Ook zijn er heuse kunstornamenten te vinden van beroemde kunstenaars. Ook leuk zijn de waterornamenten. Bijvoorbeeld een fontein of  of een waterval. Samengevat zijn er tuinornamenten in allerlei soorten en maten. Voor welke ornamenten u gaat kiezen hangt natuurlijk af van uw smaak, de stijl van uw tuin en niet minder onbelangrijk, uw budget.

Blokhutten en tuinhuizen

Een andere optie om de tuin in te richten is de bekende blokhut voor uw tuin. Het is voor de houten blokhut wel belangrijk dat u genoeg ruimte in de tuin heeft om deze te kunnen plaatsen. Een blokhut of tuinhuis in uw tuin geeft veel mogelijkheden. Een blokhut of tuinhuis kan ingericht worden als opslagruimte, als stal voor de paarden, onderdak voor uw auto, als sauna, als logeerverblijf, als houten speelhuis voor kinderen, als berging, als carport, als dierenonderkomen, als gezellige bar of als keuken. Blokhutten en tuinhuizen zijn zijn te koop in allerlei soorten en maten. Van de kleine blokhut tot de grotere blokhutten en van allerlei materialen zoals hout, plastic of van metalen. Blokhutten zijn ook heel geschikt als gebruik voor tuinafscheiding van uw woning in plaats van een schutting of van een tuinhek.

Picknick tafels

De tuin inrichten met een picknick tafel. Misschien wilt u een extra zit in uw tuin creëren met een nieuwe picknicktafel in plaats van een tuinbank. Wat is nu precies een picknicktafel? Een picknick tafel is een tafel met aan de tafel vaste banken welke niet afzonderlijk van elkaar kunnen worden verplaatst. Sommige mensen noemen een picknicktafel biertafel. Dit komt omdat deze tafels veel te vinden zijn op de zogenaamde bierfeesten in Duitsland. Vroeger waren picknicktafels gemaakt van hout. Tegenwoordig zijn ook andere materialen mogelijk, zoals de teak tafel. Picknicktafels zijn erg in trek om te eten in uw tuin, maar ook voor het barbecuen met uw kennissen of vrienden of gewoon gezellig met uw familie.

Priëlen of loofhutten

De tuin inrichten met een prieel. Als u in uw tuin qua ruimte genoeg mogelijkheden heeft, kunt u uw tuin mooier maken met een prieel of prieeltje. Wat is een prieel? Een prieel is een loofhut of terras dat meestal half open is. Priëlen zijn er in allerlei soorten en maten. Van het klassieke prieel, waaronder u heerlijk van uw tuin kunt genieten, tot de veel modernere prielen die tevens als carport gebruikt worden. Dergelijke priëlen hoeven niet zo duur te zijn als het op het eerste gezicht misschien lijkt. Priëlen zijn al te koop vanaf een slordige 300 euro. Welk prieel u gaat kiezen hangt af van budget en smaak. Let er wel op dat u zich goed laat informeren over het onderhoud en de kwaliteit van het prieel van keuze. Bent u van plan in de toekomst een carport aan te schaffen, dan is het wellicht zeer interessant om te kijken naar de mogelijkheden van een combinatie prieel en carport.

Houten zwembaden

De tuin inrichten met een houten zwembad. Een houten zwembad is een leuk alternatief voor het klassieke buitenzwembad. Hout is een natuurproduct is en dus past het houten zwembad altijd goed in de natuur. Houten zwembaden zijn er in in allerlei soorten en maten, maar ook in allerlei verschillende kwaliteiten. Zo zijn er inbouwzwembaden, opbouwzwembaden en gedeeltelijk in te bouwen zwembaden voor in de tuin.

Voor de keuze van het materiaal voor alle bovenstaande tuinmeubels, is het een goed advies om te kijken naar de duurzaamheid en het onderhoud. Laat u dus vooraf hierover goed inlichten.

In dit artikel zijn een aantal tuinmeubels beschreven voor de inrichting van uw tuin. Dit is slechts een kleine greep uit het grote assortiment hedendaagse tuinmeubels. Het zouden er teveel zijn om alle tuinmeubelen voor het tuin inrichten hier op te noemen.

Gaat uw de tuin inrichten, dan wensen wij u veel succes met de inrichting van uw tuin met een prielen, tuin ornamenten, blokhutten, tuinhuizen, carport, houten zwembaden en/of  picknicktafels.