Consumenten hebben meer vertrouwen gekregen in de economie en denken dat Nederland binnenkort minder last zal hebben van de economische crisis. Deze positieve kijk zorgt er onder meer voor dat men weer meer geld durft uit te geven. Een nieuwe auto wordt weer aangeschaft of het spaargeld wordt van de rekening gehaald om het huis te verbouwen of een nieuwe keuken te zetten.

Het opknappen van de tuin of het huis is een trend die op dit moment erg speelt. De zomer komt er weer aan en mensen willen vrienden of familie uitnodigen voor een barbecue of een gezellige middag. Dat kan natuurlijk niet als de tuin er verschrikkelijk uitziet. Je moet echter wel rekening houden met het afval dat ontstaat bij het opknappen van de tuin of het huis.

Wat voor afvalcontainer heb je nodig?

Het kan voorkomen dat er zoveel aan de tuin moet gebeuren dat twee standaard afvalbakken niet volstaan en dat er een afvalcontainer moet komen. Er zijn verschillende typen afvalcontainers op de markt, maar afhankelijk van het af te voeren afval en de hoeveelheid wordt deze keuze gemaakt. Particulieren maken veelal gebruik van een afzetcontainer. Deze soort is zeer geschikt voor bijvoorbeeld zand, oud hout, grond groenafval en steenpuin.

De hoeveelheid afval bepaald de grootte van de container. Daarnaast moet rekening gehouden worden met de ruimte die je hebt. Wellicht dat je de container op de oprit kunt stallen, maar soms kan deze ook tijdelijk in de wijk staan. De prijs die wordt berekend van het huren van de afzetcontainer hangt onder meer af van de periode en de grootte.