Een tuinkast maken is helemaal niet zo moeilijk. Als je het plan hebt opgevat om zelf een paar mooie tuinkasten te gaan maken. Denk je al snel hoe ga ik dat doen en is een kast maken niet veel te moeilijk? Met een paar goede bruikbare tips zet je zo een mooie tuinkast in elkaar.

 

Gebruik de juiste houtsoort

Begin voor dat je een paar tuinkasten gaat maken met het aanschaffen van het juiste materiaal. Je wilt tenslotte een mooi en stevig eindresultaat. Begin met het zoeken naar het juiste hout voor je tuinkast. Je kunt ervoor kiezen om hiervoor geïmpregneerd vurenhout te nemen. Deze houtsoort is stevig en kan heel goed buiten gebruikt worden.

Deuren en kozijn voor je tuinkast zelf maken of laten maken

Maak voor dat je de tuinkasten wil gaan maken een keuze. Wil je de deuren en het kozijn voor je kast alten maken bestel deze dan op tijd. Dan kun je als je de tuinkast gaat maken in een keer door werken. Hoef je niet te wachten tot de gewenste deuren en kozijn klaar zijn.

Denk eraan dat je rvs spijkers gebruikt

Als je het juiste hout hebt de deuren en het kozijn kun je al bijna van start met het maken van de tuinkasten. Je begint met het frame in elkaar te spijkeren. Gebruik hiervoor Rvs spijkers. Deze spijkers kunnen niet roesten en omdat je de spijkers buiten gebruikt heb je door de weersomstandigheden een redelijk grote kans op roestvorming.

Zorg dat je tuinkast stevig staat

Als je het frame aan elkaar hebt vastgespijkerd en het kozijn erin zit moet je even goed kijken waar je de tuinkast neer wil gaan zetten. Kijk of de kast stevig genoeg staat. Mocht dit niet zo zijn probeer de kast dan tegen een muur te zetten of zet de kast steviger door een paal in de grond te zetten.

Een golf platen of plat dak

Nu je tuinkasten voor een heel groot gedeelte staan is het tijd om na te denken wat voor dak je er op wil bevestigen. Je kunt kiezen voor golfplaten of voor een plat dak met singels. Als het dak erop zit en heb je de deuren erin gehangen Dan zijn je tuinkasten klaar om je tuingereedschap erin op.

Kopen of zelf maken

Als het maken van een tuinkast je te veel werk is kun je natuurlijk ook een nieuwe tuinkast kopen. Klik hier om naar de website te gaan.