Tuintafelkleden, ook wel buitentafelkleden genoemd, zijn tafelkleden die je in de lente en de zomer over je terrastafel hangt. Want zeg nu zelf: er is toch niets lekkerder en ontspannender dan met het hele gezin aan een prachtig gedekte buitentafel lekker te dineren in de avondzon?

Tuintafelkleden: tegenwoordig even stijlvol als tafellinnen voor binnen

Terwijl de meeste mensen vroeger vaak hun linnen tafelkleden van binnen naar buiten haalden in de zomer, zijn tuintafelkleden de afgelopen jaren stukken populairder geworden. Dat is niet gek, aangezien tuintafelkleden vandaag de dag net zo stijlvol en sjiek zijn als damast tafellakens voor binnen bijvoorbeeld. Bovendien zijn tuintafelkleden vaak voorzien van een teflon coating. Deze coating zorgt ervoor dat UV-straling en regen geen kans krijgen om uw tafelkleden er verweerd te laten uit zien.

Alternatief voor tafelzeil van ‘vroeger’

Een mooi tuintafelkleed is een uitstekend alternatief voor het ‘tafelzeiltje’ wat je vroeger veel over tuintafels zag. Een tafelzeil oogt echter vaak wat goedkoop en iets te ‘plastic’. Dat komt de sfeer en gezelligheid aan de tuintafel niet ten goede.

Een tafelzeiltje oogt vaak erg goedkoop en kil. Voor tuin- en buitenliefhebbers die veel geld hebben uitgegeven aan een mooie tuintafel, is het aanschaffen van een goedkoop tafelzeiltje dan ook absoluut geen optie. Juist voor die mensen is een gecoat tafellaken een zeer geschikt alternatief…

Geen verwering van je tuintafelkleden met teflon coatinglaag!

Wie vindt dat een goedkoop ogend zeiltje zijn of haar tuintafel tekort doet, komt al vlug uit bij een tuintafelkleed, oftewel gecoat tafellinnen. Een tuintafelkleed bevat vaak een tefloncoating die tegen vocht en zonneschijn kan, zonder dat het tafelkleed daardoor wordt aangetast. Een tuintafelkleed van goede kwaliteit is dan ook duurzaam en staat garant voor een lange levensduur. Op naar de zomer! Op naar heerlijk buiten in de zon dineren.

Wil je meer weten over teflon coating en tafelkleden voor buiten? Klik dan op de link en enjoy!